Tarjolla on maksuton kyberpoikkeustilanteiden harjoittelumahdollisuus sekä aamupäivällä klo 9 alkaen että iltapäivällä klo 12 alkaen.
Harjoitus tehdään verkossa, ja harjoitustyyppejä on kaksi: toinen on suunnattu pk-yrityksille ja toinen yksinyrittäjille ja mikroyrityksille.
Pk-yrityksille suunnattu harjoitus kestää 3 h ja yksinyrittäjille ja mikroyrityksille suunnattu harjoitus 2 h.
Kriisitilanteessa viestinnän, johtamisen ja yhteistoiminnan merkitys korostuu. Näitä on tärkeää harjoitella ennakkoon. Harjoitus on myös hyvä ja turvallinen tapa arvioida ja testata yrityksen varautumista ja dokumentaatiota kuten jatkuvuussuunnitelman toimivuutta.
Harjoitukset on suunnattu yritysjohdolle, yrittäjille, viestintä-, kyberturva-, tietohallinto- ja ICT-vastaaville. Voitte osallistua sopivalla kokoonpanolla yrityksenne tarpeiden ja toimintojen mukaan!
Harjoituksessa osallistujilla on mahdollisuus laatia ja julkaista yrityksen ulkoisia tiedotteita, samalla tavalla kuin aidossa häiriö- tai poikkeamatilanteessa.
Voit julkaista yrityksen ulkoisia tiedotteita ja somesisältöjä suoraan harjoitusalustalla. Harjoitusalustalle tehtävät julkaisut näkyvät kaikille harjoitukseen osallistuville organisaatioille.
Yrityksen sisäisiä tiedotteita ei tule julkaista harjoitusalustalla, vaan niistä voitte keskustella ja kirjata esimerkiksi yrityksen omiin muistiinpanoihin.
Harjoitus toteutetaan Insta Advancen Trasim-verkkoharjoitusalustalla, ja harjoitukset on suunniteltu Instan kyber- ja tietoturva-asiantuntijoiden johdolla. Trasim-alustalla on mahdollisuus halutessaan harjoitella ulkoista viestintää kriisitilanteessa, muuten harjoituksen aikana alustalle ei kirjata mitään yrityksen tietoja.
Table-top eli työpöytäharjoituksessa yritys käy läpi erilaisten kuvitteellisten mutta ajankohtaisten kyberpoikkeus- ja -kriisitilanteiden johtamista, esimerkiksi kun johonkin yrityksen järjestelmään kohdistuu kyberhyökkäys.
Trasim-alustalla on mahdollisuus halutessaan harjoitella myös ulkoista viestintää kriisitilanteessa!
Kyberturvan tulevaisuus Kymenlaaksossa -hanke, jota rahoittaa Kymenlaakson Liitto Euroopan unionin Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) ja toteuttaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk).
Pysy ajan tasalla – tilaa kyberturvan uutiskirje. Ei spämmiä!
Kyberasema Kymenlaakso kokoaa yhteen kymenlaaksolaisille yrityksille suunnatut, Xamkin tuottamat kyber- ja tietoturvapalvelut, sisällöt, koulutukset ja tapahtumat Kuten Kybertuska-päivä.
Ota yhteyttä: kyberkymi@xamk.fi