Vahvista tietoturvaa ja lievitä kybertuskaa.
Vahvista tietoturvaa ja lievitä kybertuskaa.

Kybertuskapäivä tulee jälleen 2025!

Kiitos Kybertuska 2024 -päivästä!

Tieto- ja kyberturvalle omistettu, maksuton Kybertuska-päivä järjestettiin jo toisen kerran 21.3.2024. Tällä kertaa Kybertuska-päivä sukelsi kyberkriisin anatomiaan. Verkkolähetystä seurasi yli 500 osallistujaa ja paikan päällä Kotkan Höyrypanimolla mukana oli lähes 150 🎉🎉

Päivän starttasi kyberturvallisuuden asiantuntija Noora Hammar. Noora käsitteli puheenvuorossaan kyberturvallisuuden valmiuden olennaisia elementtejä ja tehokkaita strategioita kyberriskien lieventämiseksi.

Kokenut kyberturvallisuuden ammattilainen, Women4Cyber Finlandin perustaja Noora Hammar johtaa Volvo Groupilla Security Assurance -nimistä yksikköä, jonka tehtävänä on arvioida, ovatko nykyiset tietoturvakontrollit tarpeeksi kattavia ja kestäviä erilaisia haavoittuvuuksia ja hyökkäyksiä vastaan.

Tapahtumassa puhui myös tietoturva-asiantuntija, valkohattuhakkeri Laura Kankaala. Laura työskentelee F-Securella, jossa hän toimii kyberuhkatiedustelupäällikkönä. Laura on tullut tutuksi muun muassa YLEn televisiosarjasta Team Whack, jossa hän kahden kaverinsa kanssa paljastaa tietoturva-aukkoja henkilön tietoturvassa, autoissa, älylaitteissa ja jopa pelistriimissä.

Tekinen monitaituri Tuuli Siiskonen Sitowiseltä demonstroi pelillistetyn table-top harjoitteen kautta, kuinka tietoturvan strategiassa oleellista on huomioida myös laatikon ulkopuolelle jäävät uhat. Tuuli Siiskonen on tietoturva-asiantuntija joka kyberharjoitusten ohessa on myös kehittänyt koneoppimisratkaisuja kyberturvallisuuteen.

Tekirin johtamis- ja muutosviestinnän johtava konsultti Antti Miettinen toi voimakkaan ja vaikuttavan esityksen viestinnän roolista kyberkriisin aikana. Kybertuskaan osallistui tietoturva-ammattilaisten lisäksi muissa rooleissa työskenteleviä yritysedustajia ja johtajia, ja Antti Miettisen puheessa korostui, kuinka kyberresilienssin rakentaminen on kiinni muustakin kuin teknisestä osaamisesta.

Jyrki Nivala toi pöytään NIS2-direktiivin realiteetin. Instan johtava kyberturvallisuuskonsultti esitteli ajankohtaisen tietopaketin huoltovarmuuskriittisten yritysten kyberturvavarautumisesta EU:n uuden direktiivin vaatimusten mukaisesti. NIS2-direktiivi on keskeisessä roolissa parantamassa niin valtiollista kuin alueellista kyberresilienssiä.

Iltapäivällä lavan otti haltuun kyberpsykologi, PhD Ricardo Gregorio Lugo, joka puhui kyberresilienssistä yksilön, yhteisön ja organisaation näkökulmasta. Tärkeiksi nousivat kommunikointi ja esimerkillä johtaminen – vink, vink erityisesti esihenkilöasemassa toimivat 😁

Ricardo G. Lugo luennoi ja tutkii käyttäytymisen merkitystä kyberpuolustuksessa sekä yksilön että tiimin näkökulmasta. Ricardo työskentelee myös niin yksilöurheilijoiden kuin joukkueiden kanssa.

Päivän loppuhuipennuksesta vastasi maailman johtava Windows-käyttöjärjestelmä- & -tietoturva-asiantuntija Sami Laiho. Hän on ollut vuodesta 2019 alkaen listattuna myös Suomen IT-vaikuttajien top 100 -listalla.

Sami Laiho on ollut suunnittelemassa tietoturvaratkaisuja maailman suurimmille pankeille, eri maiden puolustusvoimille, aseteollisuudelle ja myös yhtä lailla pienille kotimaisille yrityksille. Ukrainan sodan syttyessä Sami oli mukana auttamassa lukuisia yrityksiä pakenemaan Venäjältä.

Kybertuska-päivän järjesti Xamkin toteuttama Kyberturvan tulevaisuus Kymenlaaksossa. Hanketta rahoitetaan Kymenlaakson liiton kautta EU:n Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF).

Tapahtumayhteistyössä mukana olivat Kymenlaakson kauppakamari ja Kymen Yrittäjät.

📸: Markus Hölsä

Haluatko kuulla ensimmäisten joukossa vuoden 2025 Kybertuska-päivästä?

Mikäli haluat kuulla tulevista Xamkin järjestämistä kyber- ja tietoturvan tapahtumista, webinaareista ja koulutuksista niin liity postituslistalle ”Kyber- ja tietoturvan vahvistamisesta työelämässä ja yrityksissä”! Uutiskirje lähetetään noin kerran kuukaudessa.