Digiasema tukee kymenlaaksolaisten pk-yritysten digitalisaatiota.
Digiasennetta yrityksille!

Tekoäly tietoturvallisesti

Tekoäly tietoturvallisesti pe 23.2. klo 9-10:30

Google-haku. Taskulaskin. Chattibotit. Tekoäly on jo pitkään ollut osa arkeamme. Generatiivisen eli olemassa olevasta tiedosta malleja tuottavan tekoälyn kehitys on ollut räjähtävää viime vuosina.

ChatGPT ja muut pilvipohjaiset tekoälysovellukset helpottavat ja nopeuttavat työtämme, mutta niitä hyödyntäessä on syytä muistaa myös tieto- ja kyberturvallisuus.

Käytännön neuvoja antaa Xamkin kyber- ja tietoturva-asiantuntija Markus Hölsä.

Lisäksi käsittelemme tekoälyn turvalliseen käyttöön liittyviä tekijänoikeuskysymyksiä sekä kehitteillä olevaa AI-sääntelyä:

Tekijänoikeus ja tekoäly: ajankohtaisia kysymyksiä

Generatiivisen tekoälyn käyttö luomaan sisältöjä on mahdollistunut sovellusten kuten Midjourney ja DALL-E kautta. Samalla teemaan liittyvät IPR-kysymykset, erityisesti tekijänoikeus, ovat nousseet pintaan. Webinaarissa käydään läpi generatiivisen tekoälyn käyttöä tekoälysovellusten loppukäyttäjän näkökulmasta: mitä käyttäjän tulee ymmärtää tekijänoikeudellisista haasteista?

Asiantuntijana toimii Petteri Günther, counsel, asianajaja, LL.M., KTT.

Erikoisalaani ovat tekijänoikeuskysymykset. Neuvon sekä suomalaisia että ulkomaisia asiakkaita erityisesti sopimuksiin ja sääntelyyn liittyvissä asioissa ICT-, media- ja viihdealan kaltaisilla aloilla, joilla immateriaalioikeudet ovat tärkeässä osassa.

Olen työskennellyt monenlaisten yritysten kanssa useilla eri toimialoilla. Tämän taustan ansiosta minulla on laajaa ja käytännönläheistä kokemusta asioista, joihin liittyy immateriaalioikeuksia, kuten lisensointia ja muita sopimuksia.

***

Tekoäly osaksi yrityksen arkea -webinaarisarja

Olet varmasti jo käynyt useissa tekoälykoulutuksissa, joissa kerrotaan perusasioita tekoälystä sekä puhutaan siitä, kuinka hyödyllinen se on yrityksille. Jos sinulla on kuitenkin tekoäly vielä ottamatta käyttöön ja konkreettiset keinot hukassa, osallistu käytännönläheiseen kolmiosaiseen webinaarisarjaan, jossa aiheisiin perehdytään pk-yrityksen näkökulmasta! Koulutuksissa saat tietoa siitä, kuinka voit käytännössä ottaa tekoälyn osaksi yrityksesi arkea. 

Koulutuskokonaisuuden ensimmäisessä osassa perehdytään tekoälyn hyödyntämiseen pk-yrityksen myynnissä ja markkinoinnissa. Toinen osa puolestaan sukeltaa tekoälyn kyberturvallisuusuhkiin ja juridisiin kysymyksiin. Kokonaisuuden viimeisessä osassa kuulet käytännön esimerkkejä siitä, millaisissa toiminnoissa yritykset ovat hyödyntäneet tekoälyn tuomia mahdollisuuksia onnistuneesti. 

Aikataulu: 

Pe 16.2. klo 9-10:30 Tuloksia tekoälyllä myynnissä ja markkinoinnissa 

Pe 23.2. klo 9-10:30 Tekoäly tietoturvallisesti

Pe 15.3. klo 9-10:30 Käytännön yrityscaset – kokemuksia tekoälyn hyödyntämisestä

Koulutukset järjestetään Teamsissa. 

Voit ilmoittautua mukaan yhteen tai useampaan koulutukseen. Kaikki koulutukset tallennetaan ja tallenne toimitetaan ilmoittautuneille. Tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan. 

Ilmoittaudu koulutuksiin tästä: https://www.lyyti.in/digiasema-tekoaly 

*** 

Koulutukset järjestetään kolmen hankkeen yhteistyönä. DIH Kymenlaakso – Digibuusteri –hanke on EU:n osarahoittama. Kyberturvan tulevaisuus Kymenlaaksossa hanketta rahoittaa Kymenlaakson oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (JTF). Robocoast EDIH:n toimintaa osarahoittavat Euroopan unioni, Business Finland ja Robocoast EDIH:n toteuttajakumppanit. 

Ilmoittautumistietoja hyödynnetään edellä mainituissa hankkeissa mm. webinaariosallistumisen, tapahtumaviestinnän, ja hankeraportoinnin osalta. 

 

Koulutuksen järjestäjä

Digiasema Kymenlaakso

Koulutuksen ajankohta

23.02.2024

9-10:30

Yhteystiedot

digiasema@xamk.fi

Maksuton koulutus

Tekoäly osaksi yrityksen arkea -webinaarisarja, osa 2/3 Käytännön neuvoja tietoturvalliseen käyttöön