Digiasema tukee kymenlaaksolaisten pk-yritysten digitalisaatiota.
Digiasennetta yrityksille!

Mikä ihmeen digiasema?

Digiasema Kymenlaakso kokoaa yhteen kymenlaaksolaisille yrityksille suunnatut digipalvelut sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. Verkkopalvelusta löydät helposti tarpeisiisi sopivia digipalveluja ja koulutuksia. Saat maksutonta apua oman digiosaamisesi ja kehitystarpeidesi kartoittamiseen.

Miksi Digiasema on olemassa?

Digitaalisen alan kehittyminen ja digikehitys näkyvät suoraan Kymenlaakson taloudessa työpaikkoina, hyvinvointina ja veroeuroina. Kymenlaakson on tärkeää pitää huolta siitä, että alueen yritykset jatkavat liiketoimintansa ja toimintojensa digitalisaatiota pysyäkseen kilpailukykyisinä. Tämän tueksi Digiasema Kymenlaakso kokoaa yhteen digipalvelujen tarjoajia ja tuottajia ja digialan kehityshankkeita sekä tuottaa digikehitystä vahvistavia koulutuksia.

Digiasema Kymenlaakso on alueen Digital Innovation Hub – digitaalinen innovaatiokeskittymä, joka on Euroopan Unionin luoma konsepti. Sen taustalla on pyrkimys tukea pk-yrityksien digitalisaatiokehitystä ja nostaa EU-alueen kilpailukykyä digitaalisissa palveluissa ja tuotteissa verrattuna kilpaileviin talousalueisiin, Aasiaan ja USA:han.

Digiasema Kymenlaaksoa koordinoi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu yhdessä Kymenlaakson kehittämisyhtiöiden Cursor Oy:n ja Kouvola Innovation Oy:n kanssa.

Digiasemaa toteutetaan Uudenmaan ja Kymenlaakson Liiton kautta Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmasta (EAKR) rahoitettavassa DIH Kymenlaakso – Digibuusteri -hankkeessa.

Digiaseman kärkiteemat

Kyberturvallisuus

Kyberturvallisuuden tarve yrityksissä, yhteiskunnassa ja huoltovarmuudessa on huutava. Yksi alueen pk-yritysten tärkeimmistä kehitystarpeista on kyberturvallisuus.

Kymenlaaksossa on kyberturvallisuuden ratkaisuja kehittäviä yrityksiä, joilla on loistavat mahdollisuudet vahvistaa bisnestään niin paikallisesti kuin kansainvälisesti.

Digiaseman koordinaattorina toimiva Xamk kouluttaa kyberturvallisuuden erikoisosaajia ja toteuttaa monia kyberturvallisuuteen liittyviä kehittämishankkeita.

Xamkin tuottamia kyber- ja tietoturvasisältöjä löydät kootusti Kyberasemalta.

Peliteknologiat

Kuinka toimialallasi voidaan hyödyntää peliteknologioita kuten virtuaalilaseja ja pelimoottoreita?

Kymenlaaksosta löytyy monenlaista peliteknologioihin ja pellillisyyteen liittyvää osaamista sekä yrityksistä ja oppilaitoksista että tutkimus- ja kehityshankkeista (kuten esim. XAMK XGS).

Alueellamme toimii aktiivinen pelialan verkosto ja vuosittain järjestetään useita pelialan tapahtumia.

Peliteknisiä teknologiakokeiluja tehty monella eri toimialalla, kuten kulttuuri, matkailu, rakentaminen, muotoilu, suunnittelu, teollisuus ja terveysalat.

Yhteystiedot

Katja Gorelkina

Digiammattilaisille suunnatut palvelut
 

Riina Laaksonen

Digikartoitukset ja tuetut digisparraukset,
Kotkan-Haminan seutu

Ilona Pilli

Digikartoitukset ja tuetut digisparraukset,
Kouvolan seutu

Digiasema.fi-sivusto

Palaute ja ylläpito

Digiaseman uutisia