Digiasema tukee kymenlaaksolaisten pk-yritysten digitalisaatiota.
Digiasennetta yrityksille!

Tekoäly osaksi yrityksen arkea -webinaarisarja alkaa helmikuussa

Olet varmasti jo käynyt useissa tekoälykoulutuksissa, joissa kerrotaan perusasioita tekoälystä sekä puhutaan siitä, kuinka hyödyllinen se on yrityksille. Jos sinulla on kuitenkin tekoäly vielä ottamatta käyttöön ja konkreettiset keinot hukassa, osallistu käytännönläheiseen kolmiosaiseen webinaarisarjaan, jossa aiheisiin perehdytään pk-yrityksen näkökulmasta! Koulutuksissa saat tietoa siitä, kuinka voit käytännössä ottaa tekoälyn osaksi yrityksesi arkea

Koulutuskokonaisuuden ensimmäisessä osassa perehdytään tekoälyn hyödyntämiseen pk-yrityksen myynnissä ja markkinoinnissa. Toinen osa puolestaan sukeltaa tekoälyn kyberturvallisuusuhkiin ja juridisiin kysymyksiin. Kokonaisuuden viimeisessä osassa kuulet käytännön esimerkkejä siitä, millaisissa toiminnoissa yritykset ovat hyödyntäneet tekoälyn tuomia mahdollisuuksia onnistuneesti. 

Aikataulu: 

Pe 16.2. klo 9-10:30 Tuloksia tekoälyllä myynnissä ja markkinoinnissa

Pe 23.2. klo 9-10:30 Tekoäly tietoturvallisesti 

Pe 15.3. klo 9-10:30 Käytännön yrityscaset – kokemuksia tekoälyn hyödyntämisestä

 

1. Tuloksia tekoälyllä myynnissä ja markkinoinnissa pe 16.2. klo 9-10:30

Tässä webinaarissa keskitytään käytäntöön tekoälyn taustojen sijaan! Opit, miten generatiivista tekoälyä voidaan hyödyntää myynnissä ja markkinoinnissa tulosten saavuttamiseksi. Konkreettisten ja innostavien esimerkkien kautta saat ideoita ja vinkkejä, joita voit viedä käytäntöön heti koulutuksen jälkeen.

Koulutuksen tarkoituksena on

  • tehdä tekoälyn käyttämisestä helpompaa
  • antaa käytännön ideoita jotka voi ottaa heti käyttöön
  • helpottaa uusien työkalujen käyttöä
  • auttaa pysymään kehityksen kärryillä

Kouluttajana webinaarissa toimii kokenut kouluttaja, puhuja, podcastaaja ja kasvumarkkinoinnin ammattilainen Jukka Aalho Aalho Medialta.

***

2. Tekoäly tietoturvallisesti pe 23.2. klo 9-10:30

Google-haku. Taskulaskin. Chattibotit. Tekoäly on jo pitkään ollut osa arkeamme. Generatiivisen eli olemassa olevasta tiedosta malleja tuottavan tekoälyn kehitys on ollut räjähtävää viime vuosina.

ChatGPT ja muut pilvipohjaiset tekoälysovellukset helpottavat ja nopeuttavat työtämme, mutta niitä hyödyntäessä on syytä muistaa myös tieto- ja kyberturvallisuus.

Käytännön neuvoja antaa Xamkin kyber- ja tietoturva-asiantuntija Markus Hölsä.

Lisäksi käsittelemme tekoälyn turvalliseen käyttöön liittyviä tekijänoikeuskysymyksiä sekä kehitteillä olevaa AI-sääntelyä:

Tekijänoikeus ja tekoäly: ajankohtaisia kysymyksiä

Generatiivisen tekoälyn käyttö luomaan sisältöjä on mahdollistunut sovellusten kuten Midjourney ja DALL-E kautta. Samalla teemaan liittyvät IPR-kysymykset, erityisesti tekijänoikeus, ovat nousseet pintaan. Webinaarissa käydään läpi generatiivisen tekoälyn käyttöä tekoälysovellusten loppukäyttäjän näkökulmasta: mitä käyttäjän tulee ymmärtää tekijänoikeudellisista haasteista?

Asiantuntijana toimii Petteri Günther, counsel, asianajaja, LL.M., KTT.

Erikoisalaani ovat tekijänoikeuskysymykset. Neuvon sekä suomalaisia että ulkomaisia asiakkaita erityisesti sopimuksiin ja sääntelyyn liittyvissä asioissa ICT-, media- ja viihdealan kaltaisilla aloilla, joilla immateriaalioikeudet ovat tärkeässä osassa.

Olen työskennellyt monenlaisten yritysten kanssa useilla eri toimialoilla. Tämän taustan ansiosta minulla on laajaa ja käytännönläheistä kokemusta asioista, joihin liittyy immateriaalioikeuksia, kuten lisensointia ja muita sopimuksia.

***

3. Käytännön yrityscaset – kokemuksia tekoälyn hyödyntämisestä

Oletko pk-yritys, joka haluaa astua rohkeasti tekoälyn maailmaan ja kuulla suoraan muiden saman kokoisten yritysten onnistumisista? Koulutus tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden oppia konkreettisia käytännön vinkkejä ja saada tietoa siitä, miten tekoäly voi vahvistaa liiketoimintaasi, erityisesti video-, ääni- ja muun sisällöntuotannon näkökulmasta.

Miksi osallistua? Pääset kuulemaan inspiroivia yritystarinoita suoraan niiltä, jotka ovat jo kokeneet tekoälyn vaikutuksen omassa arjessaan. 

Mukana Markkinointi Liisa Gartz, Filmbutik, Reidar Wasenius.

***

Koulutukset järjestetään Teamsissa. 

Voit ilmoittautua mukaan yhteen tai useampaan koulutukseen. Kaikki koulutukset tallennetaan ja tallenne toimitetaan ilmoittautuneille. Tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan. 


Koulutukset järjestetään kolmen hankkeen yhteistyönä. DIH Kymenlaakso – Digibuusteri –hanke on EU:n osarahoittama. Kyberturvan tulevaisuus Kymenlaaksossa hanketta rahoittaa Kymenlaakson oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (JTF). Robocoast EDIH:n toimintaa osarahoittavat Euroopan unioni, Business Finland ja Robocoast EDIH:n toteuttajakumppanit. 

Ilmoittautumistietoja hyödynnetään edellä mainituissa hankkeissa mm. webinaariosallistumisen, tapahtumaviestinnän, ja hankeraportoinnin osalta.