Digiasema tukee kymenlaaksolaisten pk-yritysten digitalisaatiota.
Digiasennetta yrityksille!

Tietoturvallista joulua Digiaseman tontuilta!

Tässä muutamia vinkkejä kuinka pitää tiedot ja laitteet turvassa myös joulun aikaan:

  1. Jouluvapaita viettäessä saattavat työasiat unohtua mielestä. Vaikka pelkäisitkin unohtavasi tärkeät salasanat vapaiden aikana, ethän siltikään teippaa niitä kiinni työkoneeseen tai työpisteellesi.
  2. Jos posti laittaa viestiä yllättävän joulupaketin saapumisesta, ei siihen kannata sokeasti luottaa. Pysy tarkkana huijausviestien suhteen äläkä klikkaa epäilyttäviä linkkejä!
  3. Myös viimehetken joululahjoja tilatessa kannattaa olla tarkkana, mistä tilauksen tekee. Varmista ettei kyseessä ole huijaussivusto, joka yrittää saada tietosi ja rahasi.
  4. Jos työpaikalle hiippailee tonttu tai joulupukki, joka kysyy langattoman verkon salasanaa tai pääsyä tilaan tai laitteille, jonne ulkopuolisilla ei pitäisi olla pääsyä, muista työpaikan ohjeistukset! Vaikka joku näyttäisikin luotettavalta tai vaarattomalta, saattaa hänellä olla pahat mielessä.
  5. Jos saat joululahjaksi laitteita, varmistathan jo heti alkuun niiden turvallisen käytön. Onhan laite suojattu jollain muulla kuin oletussalasanalla? Onhan siinä päivitykset ajan tasalla? Mikä on virusturvan laita? Mieti myös tarkkaan mitä sovelluksia/ohjelmia laitteeseen lataat.
  6. Muista aina lukita työkoneesi, kun poistut sen ääreltä. Vaikka menisitkin vain hakemaan mukillisen glögiä!
  7. Työpaikan tiloihin jätetty vieras muistitikku ei todennäköisesti ole lahja tontuilta. Ethän liitä sitä työpaikan laitteisiin, sillä sisällä saattaa piillä haittaohjelma.
  8. Salasana ”joulu” on helppo muistaa, mutta se on myös helppo murtaa. Pidäthän huolen, että salasanasi ovat vähintään 15 merkkiä pitkiä ja tarpeeksi monimutkaisia, etkä käytä samaa salasanaa kaikkiin palveluihin.