Vahvista tietoturvaa ja lievitä kybertuskaa.
Vahvista tietoturvaa ja lievitä kybertuskaa.

Tunnista ja torju informaatiovaikuttaminen

Gettyimages informaatiovaikuttaminen

Vaihtoehtoisia totuuksia ja valeuutisia. Propagandaa ja provosointia. Disinformaatiota ja deepfakea. Haamuhenkilöt ja houkutuslinnut. Potemkinin kulissit ja informaatiokuplat.

Tunnista ja torju informaatiovaikuttaminen verkossa ja offline!

Maksuttomat webinaarit

  • to 17.10. klo 9-10:30
  • to 31.10. klo 9-10:30
  • to 7.11. klo 9-10:30

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä

Webinaarisarjan sisällöt:

To 17.10. klo 9-10:30 Osa 1: Informaatiovaikuttamisen perusteet – ekosysteemi, keinot ja luottamus

Ensimmäinen webinaari tarjoaa kattavan yleiskatsauksen informaatiovaikuttamisen toimintaympäristöön, sen toimijoihin ja motiiveihin. Pureudumme digitaalisen ympäristön luottamuksen rakentamiseen sekä siihen, miten sitä voidaan horjuttaa. Lisäksi tarkastelemme informaatiovaikuttamisen keskeisiä keinoja, kuten propagandaa, valeuutisia ja kohdennettuja kampanjoita.

To 31.10. klo 9-10:30 Osa 2: Tekoäly, algoritmit ja hybridivaikuttaminen – informaatiovaikuttamisen syvemmät strategiat

Toisessa webinaarissa syvennymme tekoälyn ja algoritmien rooliin informaatiovaikuttamisessa. Näiden työkalujen avulla voidaan automatisoida massavaikuttamiskampanjoita ja analysoida käyttäjätietoja tehokkaammin. Hybridivaikuttaminen yhdistää digitaalisen ja perinteisen sodankäynnin keinot vaikuttamisen tehostamiseksi, ja tarkastelemme myös valtiollisen vaikuttamisen strategioita demokraattisissa prosesseissa.

To 7.11. klo 9-10:30 Osa 3: Informaatiovaikuttamisen torjunta – tunnistaminen, vastatoimet ja digitaalinen resilienssi

Sarjan päätösosa keskittyy informaatiovaikuttamisen torjuntakeinoihin ja organisaatioiden kykyyn vastata vaikutusyrityksiin. Opit tunnistamaan informaatiovaikuttamiskampanjoita sekä hyödyntämään kriittistä ajattelua ja medianlukutaitoa. Lisäksi käsittelemme organisaatioiden digitaalisen resilienssin kehittämistä ja deepfake-teknologian uhkia.

Kouluttajana toimii

Jiri Vidgren HITHA Oy:stä.

Jiri on pitkän linjan kyberturvallisuuden asiantuntija, kouluttaja, väitöskirjatutkija Jyväskylän yliopistossa sekä LahtiSecin perustajajäsen.

Webinaarit tuottaa

Xamkin toteuttama Kyberturvan tulevaisuus Kymenlaaksossa -hanke, jota rahoittaa Kymenlaakson Liitto Euroopan unionin Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF).

Sinua voisi kiinnostaa myös

Koukuttaako some?

Suora kysymys: Kuinka paljon aikaa olet viettänyt tänään sosiaalisessa mediassa?

Sisältövaroitus eli haitalliset deepfaket verkossa

Deepfake-sisältö eli koneoppivalla tekoälyllä luotu kuva, video, ääni tai muu sisältö ei ole itsessään laitonta. Eikä aina myöskään pahasta. Mutta tällä kertaa pureudutaan deepfake-sisällön haitallisuuteen ja väärennöksien vaarallisuuteen.

Deepfaken lyhyt oppimäärä

Tästä alkaa sukellus syvälle deepfaken ytimeen! Deepfake on pompannut viimeisen vuoden aikana esille enemmän kuin koskaan. Mitä on deepfake on ja missä siihen voi törmätä?